Description
آمادهسازی محیط کشت PDA
- ۳۹ گرم از محیط را در ۱ لیتر آب مقطر حل کنید.
- بجوشانید تا کاملاً حل شود.
- در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه اتوکلاو کنید.
- درصورتیکه pH اسیدی برابر با ۳/۵ موردنظر است، پس از خنک شدن محیط، حدود ۱۵-۱۰ میلیلیتر محلول تارتاریک اسید ۱۰٪ را به ۱ لیتر از محیط کشت اضافه کنید.
- دقت داشته باشید که پس از افزودن اسید به محیط کشت، آن را حرارت ندهید. این کار باعث تجزیه آگار و ازدسترفتن خاصیت ژلهای آن میشود.
- ۱ میلیلیتر از نمونه را داخل پلیت بریزید.
- مقدار ۲۰-۱۵ میلیلیتر از محیط کشت خنک شده (۵۰-۴۵ درجه سانتیگراد) را به پلیت اضافه کنید.
- پلیت را بهآهستگی بچرخانید تا محیط و نمونه بهخوبی با هم مخلوط شوند.
- پلیتها را در دمای ۲۵-۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵-۳ روز (برای قارچها در صورت لزوم تا ۳ هفته) گرماگذاری کنید.
فرایند آزمایش
- ۱ میلیلیتر از نمونه را داخل پلیت بریزید.
- مقدار ۲۰-۱۵ میلیلیتر از محیط کشت خنک شده (۵۰-۴۵ درجه سانتیگراد) را به پلیت اضافه کنید.
- پلیت را بهآهستگی بچرخانید تا محیط و نمونه بهخوبی با هم مخلوط شوند.
- پلیتها را در دمای ۲۵-۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵-۳ روز (برای قارچها در صورت لزوم تا ۳ هفته) گرماگذاری کنید.
نتیجه و تفسیر
پس از دوره گرماگذاری، واکنش نمونههای مجهول را با سوشهای استاندارد مقایسه کنید. در این محیط کشت، مخمرها کلنیهای کرم رنگ مایل به سفید ایجاد میکنند. کپکها، کلنیهای رشته در رنگهای متفاوت تولید میکنند. تعداد کلنیها را شمارش کرده و با احتساب ضریب رقت نمونه (در صورت رقیق کردن نمونه) تعداد باکتری موجود در یک گرم یا یک میلیلیتر از نمونه را تخمین بزنید.
چرا عصاره سیبزمینی؟!
عصاره سیبزمینی موجود در این محیط کشت سرشار از نشاسته و دیگر مواد مغذی موردنیاز برای افزایش هاگ و تولید رنگدانه در برخی درماتوفیت ها میباشد.